Voor advies, begeleiding en realisatie van betonnen tanks voor waterzuiveringen bent u bij ons aan het juiste adres. Installaties worden door ons ontworpen en met prefab wandelementen gerealiseerd. Dankzij onze jarenlange ervaring met de productie en installatie van prefab elementen voor systeemtanks en zuiveringsinstallaties, verzekeren wij u een waterdichte oplossing.

Groots in afmeting en populariteit

Een goed voorbeeld van onze expertise binnen de civieltechnische sector is de realisatie van systeemtanks met een volume tot ca. 30.000 m³. Een uitgekiende constructie, het modulaire bouwsysteem en de deskundigheid van onze mensen maken het mogelijk dat zelfs dergelijke projecten in een korte bouwtijd kunnen worden gerealiseerd.

Zuiveringsschappen en industrie passen deze systeemtanks op grote, internationale schaal toe als beluchtingbassins, voor- en nabezinkers en indikking- en opslagtanks. Wereldwijd zijn inmiddels al meer dan 10.000 van deze tanks gebouwd!

Technische hoogwaardigheid

Onze ruime ervaring op het gebied van de kritische aansluiting tussen prefab wanden en de vloerconstructie maakt onze systeemtanks gegarandeerd 100% waterdicht. Wij zijn in staat zeer grote constructies te leveren, tot diameter van ruim 80 meter en een wandhoogte van maximaal 14 meter.

Vakkennis en precisieapparatuur zorgen voor een uiterst professionele en veilige opbouw van de installaties.

Maatwerk

Wij leveren altijd maatwerk, daarom kunt u kiezen uit verscheidene toepassingen bij de oplevering van uw waterzuiveringsinstallatie.

Civieltechnische opties:

  • Volumes van 1.000 tot 30.000 m³
  •  Diameters van 10 tot 80 meter
  •  Wandhoogtes van 2 tot 14 meter
  •  Speciale looprand-constructie voor ruimerbrug
  •  Kunststof spankappen ter afdekking
  •  Betonbescherming (lining of coating)

 

Producten

Voor de verschillende toepassingen heeft Famitec 5 verschillende tanks ontwikkeld:

OverzichtWaterzuivering

 

Eerste mestsilo Zeus Farmex

Lees meer

Zeus Farmex nu Kiwa gecertificeerd!

De Zeus Farmex mestsilo's en betonelementen zijn nu KIWA gecertificeerd en met deze kwaliteitsverklaring voldoen de silo...

Lees meer

Veilig werken rond de mestsilo

Elk jaar vallen er slachtoffers door mestgassen. Het gevaar wordt onderschat, ook door ervaren mensen. Mensen realisere...

Lees meer

Vervangen stalen mestsilo

Het is slecht gesteld met de 15 tot 20 jaar oude stalen mestsilo's. Veel stalen mestsilo's komen niet door keuring. Dit ...

Lees meer