Industriële tanks

Voor advies, begeleiding en realisatie van betonnen tanks voor de industrie bent u bij ons aan het juiste adres.

De betonnen tanks worden door ons ontworpen en met prefab wandelementen gerealiseerd. Dankzij onze jarenlange ervaring met de productie en installatie van prefab elementen voor systeemtanks en zuiveringsinstallaties, verzekeren wij een waterdichte oplossing.

Innovatie

Farmex heeft met de MST III en MST IV ingespeeld op de grotere vraag naar hogere tanks tot 14 meter.

Onlangs realiseerden wij twee projecten:

  • Antwerpen (Zandvliet) BasF Evides, hoogte 13 m en doorsnede 35 m.
  • Sluiskil Yara, hoogte 10,35 m en doorsnede 49 m.

 

Technische hoogwaardigheid

Onze ruime ervaring op het gebied van de kritische aansluiting tussen prefab wanden en de vloerconstructie maakt onze systeemtanks gegarandeerd 100% waterdicht. Wij zijn in staat zeer grote constructies te leveren, (afhankelijk van diameter en hoogte) tot diameters van ruim 80 meter en een wandhoogtes tot 14 meter. Vakkennis en precisieapparatuur zorgen voor een uiterst professionele en veilige opbouw van de installaties.

Zuiveringsschappen en industrie passen deze systeemtanks op grote, internationale schaal toe als beluchtingbassins, voor- en nabezinkers en indikking- en opslagtanks. Wereldwijd zijn inmiddels al meer dan 10.000 van deze tanks gebouwd!

De uitgekiende constructie, het modulaire bouwsysteem en de deskundigheid van onze mensen, maken het mogelijk dat projecten in een korte bouwtijd kunnen worden gerealiseerd.

Voorspanning

VOORSPANNING ZONDER AANHECHTING (VZA)
VZA wordt toegepast bij alle door Famitec gerealiseerde tanksystemen, de voorspankabels worden in de gehele omtrek door de elementen aangebracht en op spanning gebracht bij de spanelementen.
De strengen zijn individueel beschermd door een met vet gevulde polyethyleenmantel om aantasing en corrosie te voorkomen.

VOORSPANNING MET AANHECHTING (VMA)
Bij VMA worden blanke voorspankabels fabrieksmatig in de beton aangebracht en de toegepast in de MST IA, MST II, MST III en MST IV.

Maatwerk

Wij leveren eigenlijk altijd maatwerk, daarom kunt u kiezen uit verscheidene toepassingen bij de oplevering van uw waterzuiveringsinstallatie.

Civieltechnische opties

  • Volumes van 1.000 tot 30.000 m³
  • Diameters van 10 tot 80 meter
  • Wandhoogtes van 2 tot 14 meter
  • Kunststof spankappen voor afdekking
  • Betonbescherming (lining of coating)

 

Producten

Voor de verschillende toepassingen heeft Farmex vier verschillende tanks (MST) ontwikkeld:

MST IA (download hier de brochure)

MST II (download hier de brochure)

MST III

MST IV

 

Eerste mestsilo Zeus Farmex

Lees meer

Zeus Farmex nu Kiwa gecertificeerd!

De Zeus Farmex mestsilo's en betonelementen zijn nu KIWA gecertificeerd en met deze kwaliteitsverklaring voldoen de silo...

Lees meer

Veilig werken rond de mestsilo

Elk jaar vallen er slachtoffers door mestgassen. Het gevaar wordt onderschat, ook door ervaren mensen. Mensen realisere...

Lees meer

Vervangen stalen mestsilo

Het is slecht gesteld met de 15 tot 20 jaar oude stalen mestsilo's. Veel stalen mestsilo's komen niet door keuring. Dit ...

Lees meer